Professioneel e-mailgebruik: een stand van zaken

15/06/2008 - BLACKBERRY EN IPHONES ZIJN VEEL MEER DAN E-MAILTOOLS

« Terug naar overzicht

Met De Standaard Mobile lanceert de gelijknamige krant op maandag 16 juni een mobiele nieuwsservice. Via gsm, Blackberry of iPhone kunt u voortaan het belangrijkste nieuws consulteren in een aangepast formaat. Deze uitbreiding van toepassingen vergroot de kans dat smartphones ook hun positie als e-mailtool versterken.

Smartphones alsmaar multifunctioneler 

De tijd dat Blackberry's en iPhones vooral gebruikt werden voor agenda- en e-mailtoepassingen, ligt stilaan achter ons. Steeds meer informatieaanbieders in binnen- en buitenland zorgen voor aangepaste sites voor mobiele toestellen. Helemaal nieuw is dit niet. Sinds 2003 verzendt De Standaard nieuwsflitsen via sms. En op geavanceerde smartphones zoals de Blackberry en de iPhone, was ook de gewone website www.standaard.be al langer bereikbaar.

Op m.standaard.be werd de complete lay-out van de site aangepast voor mobiele toestellen. Zo biedt de mobiele site m.standaard.be het meest recente nieuws van De Standaard over binnen- en buitenland, economie, sport en zelfs het weerkbericht en verkeersinformatie.

Crossmediale integratie bevordert e-mailgebruik op afstand

Waarschijnlijk heeft deze evolutie ook gevolgen voor het e-mailgebruik. De crossmediale integratie van de media heeft tot gevolg dat Blackberry's en iPhones alsmaar meer functies vervullen, wat de kans op succes in alle domeinen vergroot. Door specifieke toepassingen vergroten de mogelijkheden enorm en gaan gebruikers hun toestellen steeds vaker consulteren.

Een grote groep van smartphone-bezitters, die nu slechts schoorvoetend gebruik maakt van e-maildiensten, zal die weifelende houding bijsturen. Wie bijvoorbeeld 's morgens op de trein de krant of het tv-journaal in perfecte omstandigheden kan bekijken, zal waarschijnlijk moeilijk de verleiding weerstaan om snel ook zijn e-mails te lezen.

Meer info op www.standaard.be/mobile.