Professioneel e-mailgebruik: een stand van zaken

17/07/2008 - 27% VAN BELGEN CHECKT E-MAIL TIJDENS VAKANTIE

« Terug naar overzicht

Van de Belgische respondenten checkt 27 procent zijn e-mails en neemt telefoontjes aan. Het Groothertogdom Luxemburg is op dat vlak koploper met 33,6 procent. Dat blijkt uit een peiling van arbeidsbemiddelaar Monster bij 11.849 werknemers in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Deze cijfers hoeven niet te verwonderen, want ongeveer zeventig procent van de Belgen is tijdens zijn vakantie bezig met werk. Vijftien procent van de Belgen stopt zelfs nooit echt met werken.

"Werknemers moeten gestimuleerd worden om even niet met werk bezig te zijn tijdens hun vakantie. Alleen dan kan je ontspannen terug aan de slag gaan en starten met een frisse blik", geeft Bernard Hensmans, country manager van Monster, aan.

Helemaal niet werken, dus écht vakantie nemen, doet zo'n 31 procent van de Belgische werknemers. Nederlanders kunnen volgens het onderzoek het best hun werk loslaten, want met 52 procent scoren ze het hoogst. Ook de Britten en de Duitsers kunnen hun werk gemakkelijk even laten liggen.

België (27,4%) scoort samen met Italië (27%) ook hoog op de vraag of de werknemer zich beschikbaar houdt in geval van noodgevallen. Britten houden werk en privéleven bij zulke situaties het vaakst gescheiden; slechts 16 procent is op dat moment beschikbaar.