Professioneel e-mailgebruik: een stand van zaken

06/09/2008 - PRIVACY-INBREUKEN VERHINDEREN ONTSLAG NIET

« Terug naar overzicht

Zelfs wanneer werkgevers de e-mails van hun werknemers controleren en daarbij de wet op de privacy schenden, kan de verkregen informatie aanleiding geven tot ontslag. Dat bleek uit een baanbrekend artikel van het Antwerpse Arbeidshof. De werkgever controleerde het surf- en e-mailverkeer van zijn werknemer en ontdekte zo dat de man zijn internetverbinding grotendeels voor privédoeleinden gebruikte. Dit privégebruik was in strijd met de afspraken. Hoewel de werkgever door de controle de wet op de privacy schond, vond de Antwerpse rechter het ontslag toch gerechtvaardigd.

De ontslagen man was er terecht van overtuigd dat zijn werkgever de wet op de privacy schond door het elektronische verkeer te screenen. In theorie kan hij zijn voormalige werkgever dus vervolgen voor deze inbreuk. Maar zijn job zal hij er niet mee redden. Want terwijl zijn baas de wet schond, schond de man blijkbaar de afspraken die volgden uit zijn arbeidsovereenkomst. Die schending volstond om hem op staande voet te ontslagen.

Dit arrest heeft belangrijke gevolgen voor alle werknemers. Je let beter op wat je schrijft in je e-mails, zelfs wanneer de baas je elektronische berichten eigenlijk niet mag lezen of controleren. Ontdekt hij toch dat je over de schreef ging, dan mag hij je stante pede aan de deur zetten.

Het arrest is in strijd met vroegere beslissingen. Zo oordeelde de Arbeidsrechtbank van Brussel enkele jaren geleden dat bewijzen die met een camera waren verkregen, niet konden gebruikt worden tegen de werknemer. Het plaatsen van de camera was immers een inbreuk op de privacy.  De rechter kan bewijzen die worden verkregen door een inbreuk te plegen op het recht op privacy, uit de debatten weren.

Mogelijk krijgt dit verhaal toch nog een staartje. De ontslagen werknemer wiens privacy is geschonden, kan zich op grond van deze schending tegen zijn (voormalige) werkgever keren en schadevergoeding eisen. Wordt dus mogelijk vervolgt...