Professioneel e-mailgebruik: een stand van zaken

25/03/2009 - DEMO OPERATIE LASTPOST GROOT SUCCES

« Terug naar overzicht

Bijna 200 deelnemers kwamen opdagen voor de demosessie van Operatie Lastpost op 24 maart in congrescentrum Ter Elst in Edegem. Nagenoeg alle sectoren waren vertegenwoordigd. In tegenstelling tot vorige edities kwamen heel wat deelnemers uit overheidssector (gemeenten, Vlaamse en federale overheidsdiensten). De bezoekers kampten bijna allemaal met een  of ander e-mailprobleem, maar té veel e-mails was veruit de meest gehoorde klacht.

De bedoeling van de sessie was dubbel. Enerzijds wilden we geïnteresseerde organisaties de kans geven om kennis te maken met de aanpak, de inhoud en de spreker. Anderzijds wilden we leren uit de feedback van de deelnemers. Die kwamen immers overwegend uit de wereld van opleiding, vorming en hr. Hun oordeel en opmerkingen zijn er waardevol om de sessie inhoudelijk en vormelijk bij te sturen.

Na afloop vulden 143 deelnemers het evaluatieformulier in. Over het algemeen waren ze bijzonder tevreden en zelfs enthousiast. De evaluaties spreken voor zich:

  • Globale beoordeling van de sessie: 88%
  • Inhoud van de sessie: 87%
  • Praktische waarde van de tips: 87%
  • Beoordeling van de spreker: 92%

De deelnemers konden ook commentaar en persoonlijke feedback kwijt. De meest gehoorde positieve reactie betrof de stijl van het seminar: ludiek en tegelijk informatief. Er mocht blijkbaar ook gelachen worden, en dat verraste sommige aanwezigen... Minpuntje kwam vooral van de Lotus Notesgebruikers: waar werd verwezen naar technische aspecten, kwam vooral Outlook aan bod.

Was u erbij op dinsdag 24 maart? Zorg ervoor dat u alle tips vanaf vandaag aanpakt!