OUTLOOKTRAINING

1. Crash Course Outlook: Outlooktraining met unieke invalshoek

De Crash Course Outlook is een unieke Outlooktraining waarbij je collega's in drie uur worden ingewijd in de geheimen van Outlook. Géén langdurige en saaie technische opleiding over alle toeters en bellen, wél een stapsgewijze verkenning van alle hulp die Outlook kan bieden om de werkdag productief en stressvrij door te komen.

De unieke invalshoek maakt deze crash course anders dan andere Outlook-opleidingen. Onze trainers vertrekken vanuit de realiteit van de werkdag. Kennis van het alomtegenwoordige e-mailprogramma is niet het doel, wel het middel om de controle te allen tijde te bewaren.

De Crash Course Outlook is méér dan een technische Outlook-training. Het is een opleiding in best practices, waarbij de deelnemer stapsgewijs leert hoe hij Outlook naar zijn hand kan zetten. Omdat elke job anders is, vertrekt de trainer niet vanuit één te nemen of te laten model. Wel proberen we deelnemers te overtuigen om hun vastgeroeste gewoontes los te laten en te vervangen door efficiëntere strategieën.

De Crash Course vertelt de deelnemers niet alleen hoe ze bepaalde opties kunnen activeren, maar ook waarom. Inzicht in de achterliggende, verborgen voordelen van specifieke Outlook-opties is immers cruciaal om de deelnemers te motiveren alle mogelijkheden van het programma te exploreren en te integreren in hun dagelijkse werk.

De Crash Course Outlook is er voor iedereen die met Outlook werkt. We bieden deze sessie aan voor de versies 2010, 2013, 2016 en Outlook 365.

2. Aandacht voor het gebruik van elke dag 

De Crash Course Outlook streeft niet naar volledigheid, maar vertrekt vanuit de dagelijkse noden van de gemiddelde e-mailer. Daarbij gaat aandacht naar:

  • het efficiënt laten samenwerken van mappen, Takenlijst en Agenda
  • een uniek en buitengewoon simpel mappensysteem voor het opslaan van informatie
  • het automatiseren van dagelijkse routines
  • het slim instellen van veelgebruikte features
  • strategieën om mails snel terug te vinden en conversaties slim te ordenen
  • het optimaliseren van views en tabbladen voor meer overzicht
  • enz...

3. Unieke troef: opvolging na afloop van de training

De deelnemers nemen hun eigen laptop mee tijdens deze crash course. Samen met de trainer doorlopen ze de menu's en voeren ze meteen de nodige aanpassingen uit.

Na afloop van de training beginnen ze met een schone lei: een lege inbox, een helder en toegankelijk mappensysteem, automatische instellingen voor routine-taken, enz.... Vanzelfsprekend kunnen ze de nieuwe weetjes nog finetunen en tot in de puntjes naar hun hand zetten.

Deelnemers die achteraf met vragen zitten, krijgen één maand lang ondersteuning. Dat is cruciaal voor het welslagen van elke technische training, want vaak duiken praktische vragen pas achteraf op. De technische hulp verloopt via twee kanalen:

  1. Toegang tot de video-site Afkicken van E-mail, met praktische tips én technische video's waarop de belangrijkste Outlook-adviezen stapsgewijs worden geïllustreerd in één tot twee minuten; 
  2. Rechtstreeks e-mailcontact met de trainer of diens collega's: alle technische vragen kunnen via mail worden voorgelegd. Wij proberen elke vraag binnen 48 uur te beantwoorden per mail of zelfs met een korte instructievideo.

4. Reken uit je winst!

Cijfers van McKinsey bevestigen wat we allemaal al lang weten: we mailen lang en veel. Volgens de onderzoekers turen we gemiddeld 13 uur per week of 650 uur per jaar naar inkomende of uitgaande e-mails. Dat is ongeveer 28 procent van de kantooruren van een doorsnee-werknemer. Anders vertaald: bijna één derde van de totale bruto loonkost gaat rechtstreeks op aan elektronische communicatie.

Organisaties zoeken overal besparingen en meer efficiëntie, terwijl de druk bij de medewerkers al bijzonder hoog is. Met de Crash Course Outlook sla je twee vliegen in één klap: je medewerkers worden pakken efficiënter, terwijl de subjectieve werkdruk spectaculair verlaagt.

Dankzij de vaak compleet ongekende lifehacks garandeert de Crash Course Outlook je een spectaculair rendement: de besparing loopt gemakkelijk op tot 25% van de tijd die je in Outlook doorbrengt. Reken uit je winst:

1 uur per dag in Outlook = 15 min/dag besparen = 1 ½ werkweek/jaar
2 uur per dag in Outlook= 30 min/dag besparen = 3 werkweken/jaar
3 uur per dag in Outlook = 45 min/dag besparen = 4 1/2 werkweken/jaar
4 uur per dag in Outlook = 1 uur/dag besparen = 6 werkweken/jaar

Wil u graag extra informatie of een vrijblijvende offerte voor deze unieke Outlook-training? Vul onderstaand formulier in of contacteer Bruno Verhaeghe op 00 32 495 26 96 27. 

Naam:
Naam:
E-mailadres: *
Bedrijf:
Telefoonnummer:
Uw vraag: